Prevzem in romanje Križa SDM

V letu priprave na Svetovni dan mladih, ki bo avgusta 2011 v Madridu, je bil po vzoru Križa Svetovnega dneva mladih narejen Križ slovenskega dneva mladih (Križ SDM). Romanje Križa SDM se je začelo 25. novembra 2010 v dekaniji Vrhnika in se bo končalo 1. julija 2011. Do takrat bomo križ ponesli v vse slovenske dekanije, naslednji teden tudi v Župnijo Kokrica.

POTEK

KrižSreda, 22. 6., ob 19. uri maša na Trsteniku in prevzem SDM križa, ki bo romal iz tržiške v kranjsko dekanijo. Prenesemo ga v župnijo Kokrica.

Četrtek, 23. 6., celodnevno češčenje križa na Kokrici. Sv. maša bo ob 19. uri, po maši molitvena ura do 21. ure, ko se križ prenese v župnijo Kranj – Šmartin. Tam bo okoli 21.30.

Petek, 24. 6., celodnevno češčenje križa v župniji Kranj – Šmartin. Tam bo sv. maša ob 19. uri, sledi molitvena ura do 21. ure, nato prenos križa v župnijo Kranj Center.

Sobota, 25. 6., ob 1.30 bo molitvena ura ob SDM križu v Kranju Center, sledi romanje mladih na Brezje. Med romanjem bo kratek postanek na Taboru, kjer bo krajša molitvena ura okoli 3. ure. Sv. maša na Brezjah bo ob 7. uri, kjer bomo križ predali mladim iz dekanije Radovljica.

Odhod avtobusa proti Kranju bo ob 8.15.

Obveščamo, da je potrebna predhodna elektronska prijava, s katero že lahko sporočite, če za nazaj potrebujete prevoz.

Več o Križu SDM si lahko preberete tu.

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja