Tretji oratorijski dan

Čas gre enostavno prehitro! Z grozo ugotavljamo, da smo se z današnjim dnem prevesili že krepko čez polovico našega tedna. Zato pa se trudimo, da bi bil vsak dan boljši.
Danes je potnike na ladji v Taršiš pretresel strašen vihar. Joni se je zasvitalo, da je morda prav on tisti krivec za nevihto, zato je zavoljo vseh zapustil krov. Kot po čudežu se je prav takrat morje pomirilo, v našo učilnico pa posvetilo sonce. 🙂

Otroci se sladoledijo

Po kosilu smo si danes lepo pretegnili noge, saj smo se sprehodili vse do slaščičarne Lincer, kjer smo se osvežili s sladoledom. Po prihodu nazaj nas je čakal še preteg naših možgančkov. Po vzoru priljubljene TV oddaje Male sive celice smo se tudi mi pomerili v abecedi, v trditvah drži – ne drži, izbirali težavnost in tematiko, odgovarjali na kviz o Joni in tako dodobra pretresli svoj spomin. Tretji dan smo tako prišli tudi do treh najboljših ekip. Bronasto stopničko so si z Jero na čelu lastili Piflarji, Smrkci in Anja so stali na drugi, brezkompromisna zmaga pa je šla v roke Asircem in njihovi trenerki Patriciji P. Čestitamo!

Predstavljamo še dve novi delavnici. Pod drobnogled smo vzeli ustvarjalno delavnico TARŠIŠKI MOZAIK, kjer udeleženci gole lesene ploščice spreminjajo v prelepe pisane mozaike. S tehniko trganke nastajajo najrazličnejši motivi. Letos je predvsem v modi cvetje, vse bolj pa ustvarjalci posegajo tudi po morskih in tropskih motivih. Glavni gazdi sta Indija v 4 jezikihAjda in Neža S.

Zaradi mnogih transportnih možnosti je svet dandanes že kar nekoliko majhen. Naši animatorki Vesna in Polona to zelo dobro vesta, zato se še posebno zavedata naložbe v »poliglotstvo«. V svoji bolj intelektualni delavnici INDIJA V 4 JEZIKIH sta uspešno združili spoznavanje Indije in učenje štirih različnih jezikov. Tako ste po obisku delavnice kompetentni anglistom, francistom, nemcistom, špancem in najbrž tudi kakemu solidnemu geografu. Naj še pohvalimo, da se učiteljici poslužujeta najmodernejših medijev, kot so PPT predstavitve, tiskanega gradiva in filmskih vložkov. Ah, ne, učilnice pa niso klimatizirane.

Jutri naj bi se nad nas zgrnili nekam črnkasti oblaki. Za vsak primer, če nas ujame kaka kaplja, imejte otroci s seboj dežnike.

Se vidimo! 🙂

Ta vnos je bil objavljen v Objave, Oratorij. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja