ZLATOMAŠNIK g. JOŽE KLUN, župnik in kranjski dekan

Gospod župnik Jože Klun se je rodil 2. novembra 1945 v Ribnici. Po prejemu mašniškega posvečenja je bil semeniški duhovnik v ljubljanski stolnici in pri Sveti Trojici. Med letoma 1970 in 1974 je služboval kot kaplan v Komendi. Samostojno župnijo Breznica je upravljal 29 let, do leta 2003, ko smo ga pozdravili na Kokrici. Od leta 2015 je kranjski dekan.

Niti v otroštvu niti v njegovi duhovniški službi mu ni bilo prizaneseno. Odraščal je v težkih časih takoj po vojni. V svoji duhovniški službi se je soočal tudi s političnimi nasprotniki, vendar je z iskrenim prizadevanjem in poštenim odnosom do vseh vedno dosegel kompromis. Z Božjo pomočjo premaguje različne zdravstvene in druge tegobe.

Vsem nam je zgled preprostega in delovnega kristjana, ki ljubi naravo in se z njo tudi na različne načine povezuje. Spodbuja ohranjanje krščanskih znamenj v župniji, odzove se na vsako prošnjo za sodelovanje z različnimi skupnostmi v kraju in občini. Z vsem svojim delovanjem uresničuje svoje novomašniško geslo: »Kjer je ljubezen, tam je Bog.«

Hvaležni smo, da visoki jubilej praznuje z nami in se obračamo na Boga s prošnjo, naj ga ohrani pri dobrem zdravju.

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila. Zaznamek za trajno povezavo.