VELIKA NOČ 2021 NA KOKRICI

Skladno z ukrepi Vlade RS in navodili Slovenske škofovske konference bodo obredi v naši cerkvi za širše občestvo do 11. aprila nedostopni. Svete maše in obrede v velikonočnem tridnevju in po veliki noči do bele nedelje bo mogoče spremljati preko župnijskega profila na FB: https://www.facebook.com/zupnija.kokrica. Vse obrede lahko spremljate tudi na TV Slovenija, Radio Ognjišče in TV Exodus. Podroben spored je objavljen na spletni strani Slovenske škofovske konference.

Sveta maša velikega četrtka, obredi velikega petka in vigilija na veliko soboto bodo ob 19. uri. Vstajenjska sveta maša bo na veliko noč ob 7. uri. Na velikonočni ponedeljek in belo nedeljo bosta prenosa svetih maš iz domače cerkve ob 9. uri. Pol ure po vseh mašah oz. obredih bo priložnost za prejem svetega obhajila (do 20.30 oziroma 8.30). Pri tem pazite na razdaljo – v cerkvi je lahko en vernik (družina).

Molitev križevega pota lahko spremljate na Radiu Ognjišče.

Blagoslov velikonočnih jedi bo v soboto ob 14. uri v zaprti cerkvi s prenosom na FB.

Cerkev bo odprta za osebno čaščenje med 8. in 18. uro pod zvonikom. Bodite pozorni na druge vernike – tam je lahko hkrati le eden (družina). Če je zasedeno, počakajte zunaj. Vzemite si čas in počastite Gospoda v božjem grobu, tudi na daljavo. Za spoved se lahko dogovorite po telefonu. Blagoslovljena voda je pod zvonikom.

Dar za cerkev je mogoče oddati, ko pridete k obhajilu.

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila. Zaznamek za trajno povezavo.